minuman

6 Minuman Yang Membantu Mengurangkan Berat Badan Semasa Anda Tidur

Jika anda ingin mengurangkan berat badan, tips ini pastinya boleh membantu anda. Tidur pastinya adalah perkara penting dalam misi ini tetapi ada kalanya anda sukar untuk tidur dengan nyenyak. Berita baiknya, ada beberapa minuman sebelum tidur yang benar-benar dapat membantu menurunkan berat badan serta memastikan anda mendapatkan tidur yang lena.

Susu

berat badan
Kredit

Segelas susu (panas atau suam) dapat membantu anda untuk malam yang tenang kerana penuh dengan kalsium dan triptofan. Dilaporkan, kalsium membantu otak menggunakan triptofan asid amino untuk mencipta zat melatonin, yang terkenal untuk mendorong tidur. Bagaimana susu membantu anda mengurangkan berat badan? Mendapat tidur yang lena akan menghilangkan keinginan makan pada keesokan harinya.

Chamomile tea

mengurangkan berat badan
Kredit

Minuman bebas kafein ini akan membuatkan anda merasa tenang dan terkenal dengan kualiti tidurnya. Segelas teh ini akan meningkatkan tahap glisin badan anda, neurotransmitter yang bukan sahaja bertindak sebagai ubat penenang ringan tetapi juga menenangkan anda. Ini juga dikaitkan dengan peningkatan kawalan glukosa, yang membantu menurunkan berat badan.

Kunyit latte

minuman mengurangkan berat badan
Kredit

Kunyit bersifat anti-radang dan berkhasiat. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa salah satu komponen utamanya iaitu kurkumin berperanan dalam menekan pertumbuhan tisu lemak dan mengatur kadar gula. Peningkatan kepekaan insulin sehingga mengakibatkan lebih sedikit lemak disimpan di dalam tubuh. Anda boleh mencampurkannya di dalam secawan susu panas.

Protein shake

protein shake
Kredit

Anda mungkin menganggap protein shake hanya untuk penambah berat badan di gimnasium tetapi sebenarnya soya dalam susu atau protein bertenaga dengan asam amino triptofan. Tryptophan juga dapat membantu menurunkan kadar kortisol yang membantu melawan lemak. Walaupun metabolisme perlahan ketika anda tidur, ia tetap berfungsi dan minuman ini akan dicerna serta diserap ketika anda tidur.

Jus anggur

jus anggur
Kredit

Segelas kecil jus anggur segar sebelum tidur dapat membantu anda membakar lemak seperti yang anda impikan. Penyelidikan menunjukkan bahawa makan atau minum karbohidrat sederhana yang terdapat dalam jus anggur menyebabkan rembesan insulin pada waktu malam. Anggur juga mempunyai antioksidan yang mengubah kalori yang menyimpan lemak putih menjadi lemak coklat pembakar kalori.

Kefir

kefir
Kredit

Kefir adalah minuman kaya probiotik yang dibuat dari susu yang ditapai. Ia berfungsi pada usus anda untuk meningkatkan tahap bakteria yang sihat yang membantu pencernaan dan penyerapan vitamin dan mineral. Minuman seperti yoghurt juga membantu meningkatkan tidur anda dan meningkatkan prestasi senaman anda.

Manfaat Susu Untuk Dapatkan Kulit Cantik Dan Lebih Muda

Ini Yang Akan Berlaku Jika Anda Makan Avokado Setiap Hari

Rahsia Orang Jepun Kekal Ramping Walaupun Banyak Makan Nasi

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124