wanita pendek

5 Sebab Lelaki Suka Wanita Pendek Sebagai Pasangan Hidup

Lelaki suka wanita pendek atau wanita tinggi sebagai pasangan hidup? Kajian menunjukkan kebanyakan lelaki lebih tertarik dengan wanita pendek dan ada beberapa sebab yang sangat baik untuk itu yang tidak disedari oleh lelaki. Wanita pendek selalunya kelihatan lebih muda dan comel di mata lelaki. Berikut adalah 5 sebab lelaki suka wanita pendek sebagai pasangan hidup.

Rasa lebih maskulin

pasangan
Kredit

Kebanyakan lelaki pastinya ingin menjadi pemimpin dalam hubungan. Gadis-gadis tinggi boleh menjadi sangat seksi tetapi mereka juga kelihatan lebih yakin dan hebat daripada kebanyakan gadis kecil atau pendek. Lelaki ingin berasa bertanggungjawab dan mahu rasa dirinya diperlukan dalam hubungan itu. Malah perkara-perkara kecil seperti mengambil sesuatu dari rak tinggi atau membuka balang kaca mungkin membuat lelaki merasa dirinya penting.

Tidak mahu kelihatan janggal

Norma-norma masyarakat memainkan faktor dalam berapa banyak perasaan lelaki tentang wanita pendek. Lelaki tidak mahu dilihat sebagai pelik dan janggal apabila pasangan mereka lebih tinggi. Seorang lelaki yang berpasangan dengan wanita yang lebih tinggi daripadanya mungkin merasa seperti mereka tidak kelihatan seperti pasangan biasa. Ini semua hanyalah pandangan masyarakat yang lebih biasa melihat lelaki lebih tinggi dari wanita di dalam hubungan.

Wanita pendek nampak comel

lelaki suka wanita pendek
Kredit

Sebilangan lelaki menganggap gadis pendek sangat comel dan lebih feminin daripada rakan mereka yang lebih tinggi. Ini semua terpulang pada masing-masing kerana ada juga lelaki yang berfikir sebaliknya dan menganggap gadis tinggi lebih manis dan lebih feminin daripada gadis pendek. Walau bagaimanapun, jika pilihan lelaki adalah bahawa mereka percaya bahawa gadis pendek sangat comel dan feminin, ini mungkin mendorong mereka untuk menjadikan wanita pendek sebagai pasangan hidup mereka.

Naluri ingin melindungi

Lelaki juga mempunyai naluri perlindungan ketika berhubungan dengan gadis pendek. Wanita yang lebih kecil mungkin kelihatan agak lemah dan memerlukan perlindungan. Sudah tentu, ini tidak semestinya benar. Seorang gadis pendek mungkin tidak memerlukan perlindungan lelaki sama sekali dan dia cukup berkebolehan. Walau apa pun, lelaki berupaya untuk melindungi orang penting mereka. Mampu dilihat sebagai pelindung kuat wanita pendek mungkin menarik bagi lelaki tertentu.

Lebih mudah dipeluk

wanita pendek
Kredit

Banyak lelaki merasakan berpelukan dengan wanita pendek lebih menyenangkan daripada berpelukan dengan wanita yang lebih tinggi. Lebih mudah merangkul tangan anda pada wanita yang lebih kecil dan anda boleh memeluknya dengan sangat dekat. Sebilangan lelaki lebih suka berpelukan dengan gadis pendek hanya kerana mereka menyukai kemampuan untuk melilit tangan mereka dengan yang tersayang.

Wanita Rambut Pendek Dilihat Lebih Menarik Di Mata Lelaki

Kenapa Perempuan Mudah Tertarik Dengan Lelaki Lebih Berusia

Wanita Akan Nampak Hot Bila Lakukan Perkara Ini Menurut Sains

Sumberregain

Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124